Izvještaj MUP-a ZDK za 13.11.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 13.11.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u 12 slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 13.11.2013. godine, u ulici Masarykova, službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su, zbog posjedovanja narkotičkih sredstava, lišili slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje lice B.B. iz Zenice, te je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Visoko

Dana 13.11.2013. godine, u naselju Luke, izvršeno je krivično djelo teška krađa u stan vlasništvo H.S., iz kojeg su otuđeni: laptop, mobitel i određena količina nakita. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Tešanj

U toku noći 12/13.11.2013. godine, u mjestu Krndija, izvršeno je krivično djelo teška krađa u prostorije zgrade u izgradnji, vlasništvo firme „Hrvić gradnja“, odakle je otuđena određena količina elektro materijala. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close