Izvještaj MUP-a ZDK za 13.11.2012.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 13.11.2012.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona, javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zavidovići

Dana 12.11.2012. godine, u ulici Željeznička, izvršeno je krivično djelo teška krađa u prostorije preduzeća „Željeznice FBiH“, iz kojih je otuđena određena količina raznih predmeta. U ulici Hasana Kjafije Pruščaka, od strane službenika uniformisane policije pronađeni su K.N., Z.A. i H.A., svi iz Zavidovića, kod kojih su pronađeni otuđeni predmeti. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama za zadržavanje. Od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići izvršen je uviđaj.

Dana 12/13.11.2012. godine, u ulici 15. septembar, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila golf 4, registarskih oznaka E02-K-683, vlasništvo Č.M. iz Zavidovića. Od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići izvršen je uviđaj, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Tešanj

Dana 13.11.2012. godine, dežurnu službu Policijske stanice Tešanj putem telefona obavijestio je H.M. iz mjesta Medakovo, općina Tešanj, da je u svojoj kući, na izvršenju krivičnog djela teška krađa u pokušaju, zatekao H.I. Od strane službenika uniformisane policije slobode su lišeni i zadržani u prostorijama za zadržavanje H.I. i K.B. iz Tešnja, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili navedeno krivično djelo. Od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj izvršen je uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 13.11.2012. godine, u ulici Travnička cesta, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo audi, registarskih oznaka 081-A-100, kojim je upravljao B.M. iz Zenice, i pješak Č.S. iz Zenice, koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede. Od strane službenika Policijske uprave I izvršen je uviđaj.

Na području Kantona dogodilo se još 13 saobraćajnih nezgoda u kojima je šest lica zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close