Izvještaj MUP-a ZDK za 12.10.2014.

U prilogu donosimo izvjestaj MUP-a ZDK za 12.10.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 16 slučajeva, kojom prilikom su četiri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 12.10.2014. godine, u ulici Branilaca Bosne, u UO „Sretno“, došlo je do međusobne tuče između lica K.A. i B.M., oba iz Zenice, nakon čega je K.A. upotrebom hladnog oružja-noža, nanio ubodne rane licu B.M. koji je tom prilikom zadobio lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Tešanj

Dana 12.10.2014. godine, na magistralnom putu M-4, u mjestu Kraševo, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila marke „Lancia“, registarskih oznaka A54-E-734, kojim je upravljao S.E., rođen 1985. godine, iz Tešnja, koji je tom prilikom smrtno stradao. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Na području Kantona dogodilo se još 12 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su četiri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close