Izvještaj MUP-a ZDK za 12.08.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 12.08.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 11.08.2013. godine, u ulici Aleja Šehida broj 6, izvršena je teška krađa u prostorije magacina vlasništvo preduzeća JP “Doboj putevi”. Nedugo nakon izvršenja krivičnog djela, brzom intervencijom policijskih službenika na lokalitetu Kamberović polja u Zenici, locirano je i lišeno slobode lice F.M. iz Zenice, zbog sumnje da je počinilo navedeno krivično djelo, nakon čega je zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim od strane operativnih službenika zavedena kriminalistička obrada.

Zavidovići

Dana 12.08.2013. godine, dežurna služba Policijske stanice Zavidovići je obaviještena od strane lica L.S. iz Zavidovića, da je lice H.E. iz Zavidovića pucalo iz pištolja u pravcu prijavitelja, te da je nakon toga bacanjem kamenica razbijalo stakla na prozorima kuće vlasništvo prijavitelja, a koja se nalazi u naseljenom mjestu Mećevići. Odmah nakon zaprimljene prijave na lice mjesta su upućeni službenici uniformisane policije, koji su tom prilikom lišili slobode lice H.E., te od istog privremeno oduzeli gasni pištolj. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, a lice H.E. je zadržano u službenim prostorijama, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada zbog počinjenih krivičnih djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Kakanj

Dana 12.08.2013. godine, u mjestu Rojin Potok, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila marke “Audi”, registarskih oznaka J68-J-834, kojim je upravljao K.O. iz Kaknja, a kao suvozači u vozilu su se nalazila lica :K.A., O.Š. i N.A., sva lica iz Kaknja. U ovoj saobraćajnoj nezgodi lica K.A. i O.Š. su zadobila teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica, dok su vozač K.O. i lice N.A. zadobili lakše tjelesne povrede. Na mjestu saobraćajne nezgode je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Doboj jug

Dana 12.08.2013. godine, na magistralnom putu M-17 u mjestu Mravići, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Golf”, registarskih oznaka 775-J-219, kojim je upravljao M.Š. iz Doboja i motocikl marke “Kawasaki”, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao M.H. iz Tešnja, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede konstatovane u Općoj bolnici Tešanj, nakon čega je prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica radi ukazivanja daljnje ljekarske pomoći. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Doboj jug.

Na području Kantona dogodilo se još trinaest saobraćajnih nezgoda, u kojim nezgodama su dva lica lakše povrijeđeno, dok je na vozilima nastupila materijalna šteta.

Wikipedia

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close