Izvještaj MUP-a ZDK za 11.11.2012.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 11.11.2012.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u 12 slučajeva, kojom prilikom su četiri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 11.11.2012. godine, u ulici Hamida, od strane dva nepoznata lica izvršeno je razbojništvo nad Č.F., od koje je otuđena određena količina nakita i novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 11.11.2012. godine, u ulici Prve zeničke brigade, od strane službenika uniformisane policije u izvršenju teške krađe u vjerski objekat-turbe, zatečeni su Č.A. i K.N., oba iz Zenice. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Visoko

Dana 10/11.11.2012. godine, u naselju Luke, izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila golf 4, registarskih oznaka M92-M-212, vlasništvo S.J. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Olovo

Dana 10.11.2012. godine, u mjestu Zagrađe, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo A.E., iz koje je otuđena određena količina elektrokablova. Intervencijom službenika uniformisane policije, slobode su lišeni: K.A., Č.A., O.A. i H.I., svi iz Olova, kod kojih su pronađeni otuđeni predmeti. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Olovo.

Breza

Dana 11.11.2012. godine, u ulici Šehidska, kontrolom putničkog motornog vozila VW kombi, registarskih oznaka 942-M-187, kojim je upravljao S.H. iz Kaknja, utvrđeno je da isti prevozi određenu količinu željeza koje potiče iz napuštenog rudnika Vijaka, općina Vareš, vlasništvo firme “BBM”. U vozilu su se nalazili i: K.A., D.A. i D.A., svi iz Kaknja. Navedena lica su zadržana u službenim prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close