Izvještaj MUP-a ZDK za 11.09.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 11.09.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u 13 slučajeva, kojom prilikom je pet lica zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 11.09.2013. godine, u mjestu Orahovica, od strane lica Š.A. iz Orahovice, izvršeno je izazivanje opće opasnosti upotrebom vatrenog oružja. Službenici uniformisane policije su navedeno lice lišili slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Visoko

Dana 11.09.2013. godine, u mjestu Arnautovići, od strane službenika policije izvršen je pretres kuće, pomoćnih objekata i putničkog motornog vozila, koje koristi F.F., lice lišeno slobode prethodnog dana zbog osnova sumnje da je počinilo krivično djelo teška krađa. Tom prilikom, isti je dobrovoljno predao: automatsku pušku marke „Kalašnjikov“ sa određenom količinom municije, tijelo ručne bombe bez upaljača i pištolj marke „CZ M57“, kalibra 7,62 mm, sa određenom količinom municije, za koji isti posjeduje odobrenje za nošenje i držanje oružja. Policijski službenici su nastavili aktivnosti na dokumentovanju krivičnih djela.

Maglaj

Dana 10/11.09.2013. godine, u ulici Bosanska, iz parkiranog teretnog motornog vozila marke „Man“, registarskih oznaka O91-A-545, vlasništvo S.A., izvršena je krađa dva akumulatora. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close