Izvještaj MUP-a ZDK za 11.08.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 11.08.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četrnaest slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U toku noći 10/11.08.2013. godine, u ulici Fra Grge Martića, izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila marke „Škoda”, vlasništvo A.S. iz Zenice. Na mjestu otuđenja je izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, koji poduzimaju operativne mjere i radnje na pronalasku vozila, te rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršene teške krađe i procesuiranju izvršioca iste.

Visoko

U toku noći 10/11.08.2013. godine, u mjestu Ramadanovci, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo H.H., kojom prilikom su od strane nepoznatog lica otuđena dva zlatna prstena, određena količina električnog alata, 10 kg mesnih proizvoda i 6 litara alkoholnog pića. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 11.08.2013. godine, u ulici Prve zeničke brigade, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Audi”, slovenskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao M.A., rođen 1981. godine, iz Zenice i vozilo “Opel Vectra”, kojim je upravljao T.K. iz Zenice. U ovoj nezgodi smrtno je stradao K.A., rođen 1982. godine, iz Zenice, koji je bio suvozač u vozilu “Audi”, dok su oba vozača zadobila lakše tjelesne povrede kao i lica K.I. i M.A., saputnici u vozilu “Opel Vectra”. Na mjestu saobraćajne nezgode je izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, kojim radnjama je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona. Službenici Policijske stanice Crkvice su lišili slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje lice M.A, koje je upravljalo vozilom “Audi”.

Na području Kantona dogodilo se još deset saobraćajnih nezgoda, u kojim nezgodama je šest lica lakše povrijeđeno, dok je na vozilima nastupila materijalna šteta.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close