Izvještaj MUP-a ZDK za 10.12.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 10.12.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 10.12.2014. godine, u ulici Bistua Nuova, od strane dva maskirana lica izvršeno je razbojništvo nad radnicom kladionice „Sport plus“, od koje je otuđena određena količina novca, lični dokumenti i dva mobitela. Službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su na licu mjesta izvršili uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK.

Dana 09/10.12.2014. godine, u mjestu Vranduk, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke „Škoda-Fabia“, registarskih oznaka E19-A-377, vlasništvo Š.B. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Kakanj

Dana 10.12.2014. godine, u Ulici 311. lahke brigade, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo G.R., iz koje je otuđena određena količina raznih predmeta. Zbog sumnje da su izvršili navedeno krivično djelo, u službenim prostorijama Policijske stanice Kakanj je zavedena kriminalistička obrada nad licima Š.E. i M.Đ., oba iz Kaknja. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Maglaj

Dana 10.12.2014. godine, u mjestu Donji Ulišnjak, na osnovu naredbe Općinskog suda u Zavidovićima, od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi M.A., kojom prilikom je pronađeno 25 komada puščane municije kalibra 7,62 mm i 4 komada puščane municije 7,9 mm. Prilikom pretresa lica H.A., koje je zatečeno u dvorištu kuće, pronađena je zeljasta materija, bruto težine 0,60 grama, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Lice H.A. je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

Tešanj

Dana 10.12.2014. godine, u mjestu Šije, od strane dva maskirana lica izvršeno je razbojništvo nad radnicom kladionice „Milenium“, od koje je tom prilikom otuđena određena količina novca, te dvojicom posjetilaca od kojih su otuđeni novčanici i mobiteli. Istražitelji Policijske stanice Tešanj su na licu mjesta izvršili uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close