Izvještaj MUP-a ZDK za 10.12.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 10.12.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U toku noći 09/10.12.2013. godine, u mjestu Tocilići, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo M.R., iz koje je otuđena određena količina raznog alata. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnogdjela.

Zavidovići

U toku noći 09/10.12.2013. godine, u ulici Dragovački put, izvršeno je krivično djelo teška krađa u stan, vlasništvo M.M., iz kojeg je otuđena određena količina raznih predmeta. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Usora

Dana 10.12.2013. godine, u mjestu Gornji Žabljak, prilikom kontrole putničkog motornog vozila marke „Nissan“, registarskih oznaka A44-K-417, kojim je upravljao F.N., utvrđeno je da registarske oznake pripadaju drugom vozilu. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Usora.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zavidovići

Dana 10.12.2013. godine, na regionalnom putu Zavidovići-Olovo u mjestu Brezik, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Mercedes“, registarskih oznaka J03-E-522, kojim je upravljao S.E., i pješak M.M., koja je tom prilikom zadobila lake tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane službenika uniformisane policije.

Na području Kantona dogodilo se još šest saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close