Izvještaj MUP-a ZDK za 10.09.2014.

U prologu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 10.09.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 10.09.2014. godine, u ulici Bulevar Eze Arnautovića, od strane lica Z.A. iz Zenice izvršeno je krivično djelo posjedovanjem dva pvc paketića sa sadržajem suhe biljne materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Službenici policije su navedeno lice lišili slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

Dana 10.09.2014. godine, u mjestu Čajdraš, u ugostiteljskom objektu „Kod Smaje“ došlo je do međusobne tuče između lica T.S. i Č.M., oba iz Zenice, kojom prilikom je lice T.S. zadobilo teške tjelesne povrede, a Č.M. lake tjelesne povrede. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Zavidovići

Dana 10.09.2014. godine, u mjestu Stog, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano teretno motorno vozilo marke „Mercedes”, registarskih oznaka E60-T-267, kojim je upravljao M.M. Kontrolom je utvrđeno da isti prevozi sedam kubnih metara ogrjevnog drveta, bez potrebne dokumentacije. Navedena drvna masa je uz potvrdu oduzeta, a dalji rad na dokuemntovanju navedenog krivičnog djela nastavili su istražitelji Policijske stanice Zavidovići.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 15 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close