Izvještaj MUP-a ZDK za 10.02.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 10.02.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona, javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U toku noći 09.02.2013. godine, u mjestu Dolac, izvršena je teška krađa u podrumske prostorije kuće, vlasništvo H.H., odakle je otuđeno: brusilica, ručni cirkular i dvije motorne pile. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Tešanj

U toku noći 09/10.02.2013. godine, u mjestu Lepenica, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo B.H., iz koje je otuđena određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Maglaj

Dana 10.02.2013. godine, u mjestu Liješnica, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo hyundai, registarskih oznaka E01-T-835, kojim je upravljao M.M. iz Maglaja i putničko motorno vozilo golf 3, registarskih oznaka PU-399-JK, kojim je upravljala P.M. iz Maglaja. Tom prilikom, teške tjelesne povrede zadobila je navedena P.M., dok su navedeni vozač vozila hyundai, kao i saputnici u istom vozilu: Z.M., Z.A., Z.E. i Z.Dž., svi iz Maglaja, zadobili lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, kojim je rukovodio dežurni tužilac Zeničko-dobojskog kantona.

Na području Kantona dogodilo se još 12 saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close