Izvještaj MUP-a ZDK za 09.12.2012.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 09.12.2012.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 09.12.2012. godine, u ulici Zukići, izvršena je teška krađa u putničko motorno vozilo golf, registarskih oznaka M45-T-054, vlasništvo S.M. iz Zenice. Intervencijom službenika uniformisane policije, na licu mjesta je lišen slobode Č.S. iz Zenice, za kojeg su postojali osnovi sumnje da je izvršio navedeno djelo. Isti je zadržan u prostorijama za zadržavanje, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 09.12.2012. godine, u ulici Crkvice, izvršena je teška krađa u mesarsku radnju “Mejdan“, vlasništvo P.A., iz koje je otuđena određena količina novca i suhomesnatih proizvoda. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Visoko

Dana 08/09.12.2012. godine, u mjestu Kalići, izvršena je teška krađa u kuću i pomoćni objekat, vlasništvo S.S., odakle je otuđen kafe aparat, TV plazma i muzička linija. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 09.12.2012. godine, na magistralnom putu M-17, u mjestu Vranduk-Vjeterenice, dogodila sa saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali: putničko motorno vozilo sang yong, registarskih oznaka A43-M-933, kojim je upravljala H.S. iz Gračanice, putničko motorno vozilo opel kadet, registarskih oznaka 907-K-622, kojim je upravljao A.J. iz Zenice, putničko motorno vozilo audi, registarskih oznaka A80-J-074, kojim je upravljao B.D. iz Brčkog, putničko motorno vozilo passat, registarskih oznaka K81-T-589, kojim je upravljala M.R. iz Travnika, i teretno motorno vozilo man, registarskih oznaka J64-A-840, sa prikolicom registarskih oznaka A32-M-080, kojim je upravljao Š.S. iz Konjica. Tom prilikom, lake tjelesne povrede zadobio je A.M., suvozač u vozilu opel kadet. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Na području Kantona dogodilo se još osam saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close