Izvještaj MUP-a ZDK za 09.09.2014.

U prologu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 09.09.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U vremenskom periodu od 07.09. do 09.09.2014. godine, u ulici ZAVNOBiH-a, izvršeno je krivično djelo teška krađa u garažu, vlasništvo D.V., iz koje je otuđen agregat i mašina za pranje vozila. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Kakanj

Dana 09.09.2014. godine, u ulici 311. lahke brigade, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovao motocikl marke „Piaggio”, registarskih oznaka E47-J-775, kojim je upravljao H.K. iz Kaknja. Tom prilikom, navedeni H.K. je zadobio teške tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane službenika uniformisane policije.

Doboj Jug

Dana 09.09.2014. godine, na magistralnom putu M-17 u mjestu Mravići, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Peugeot“, registarskih oznaka O68-J-958, kojim je upravljala H.R. iz Tešnja, i teretno motorno vozilo marke „MAN“, registarskih oznaka M24-E-517, sa priključnim vozilom registarskih oznaka T62-T-556, kojim je upravljao D.B. iz Doboja. Tom prilikom, teške tjelesne povrede zadobila je navedena H.R., dok je lake tjelesne povrede zadobila H.J., suvozač iz vozila „Peugeot“, te navedeni vozač D.B. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Doboj Jug.

Na području Kantona dogodilo se još 13 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close