Izvještaj MUP-a ZDK za 09.04.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 09.04.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
 
Zavidovići

Dana 09.04.2013. godine, u ulici Sarajevska, u UO „KE Pasa“, službenici uniformisane policije su izvršili legitimisanje i pregled lica M.A. iz Zavidovića, te su tom prilikom kod istog pronašli 14,50 grama biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Navedena biljna materija je oduzeta, lice lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje lica, te je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Tešanj

Dana 09.04.2013. godine, u Policijsku stanicu Tešanj obratio se Š.A. iz Tešnja, vlasnik firme „Auto Centar Školjić“ Tešanj, i prijavio R.Ž. iz Zvornika da je počinio krivično djelo „Utaja“, tako što je isti dana 02.04.2013. godine, zaključio ugovor sa navedenom firmom o najmu putničkog motornog vozila marke „VW-Polo“, registarskih oznaka E34-M-521, na period od tri dana, nakon čega je taj rok produžen za još tri dana, te po isteku i tog roka isti nije vozilo vratio. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Žepče

Dana 09.04.2013. godine, u ulici Stjepana Radića, izvršena je teška krađa u zlatarsku radnju „Iva“, vlasništvo J.M., iz koje je otuđena određena količina zlatnog nakita. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close