Izvještaj MUP-a ZDK za 09.03.2015.

Izvještaj MUP-a ZDK za 09.03.2015.
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Visoko

Dana 08.03.2015. godine, u vremenu od 23,30 do 24,00 sati, u mjestu Šareni Hanovi, izvršena je krađa pištolja iz putničkog motornog vozila marke „VW-Golf“, registarskih oznaka E08-K-724, vlasništvo H.S. iz Visokog. Policijski istražitelji su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 09.03.2015. godine, u mjestu Čekrekčije, izvršeno je krivično djelo teška krađa u benzinsku pumpu „Petrol“, iz koje je otuđena neutvrđena količina raznih cigareta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Kakanj

Dana 09.03.2015. godine, u ulici Alije Izetbegovića, na ulazu u stambenu zgradu, od strane dva nepoznata lica, uz prijetnju vatrenim oružjem-pištoljem, izvršeno je razbojništvo nad K.A. iz Kaknja, kojom prilikom su nepoznata lica od istog otuđili torbicu u kojoj se nalazila određena količina novca, te lični dokumenti. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Zavidovići

Dana 09.03.2015. godine, u ulici Dr. Pinkasa Bandta, u stanu, od strane dva nepoznata lica, uz upotrebu sile, izvršeno je razbojništvo nad Ć.-P.K., kojom prilikom su nepoznata lica od iste otuđili četiri bankovne kartice, te određenu količinu novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close