Izvještaj MUP-a ZDK za 09.03.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 09.03.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U toku noći 08/09.03.2014. godine, u ulici Kočeva, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke “Audi”, registarskih oznaka O09-J-224, vlasništvo M.S. iz Zenice. Dana 09.03.2014. godine, na parking prostoru TC Đananović, policijski službenici su pronašli navedeno vozilo. Uviđaj je izvršen od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Visoko

Dana 09.03.2014. godine, u mjestu Bogošići, od strane L.Z. izvršeno je krivično djelo izazivanje opće opasnosti pucanjem iz vatrenog oružja-pištolja. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama, te je od istog oduzet pištolj marke „CZ“, cal. 7,65 mm, sa okvirom i 4 metka, i puška M-48 sa 59 metaka. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Kakanj

Dana 09.03.2014. godine, u mjestu Karaulsko Polje, izvršenim pregledom putničkog motornog vozila marke „VW-Golf“, registarskih oznaka E71-A-204, i lica u vozilu F.S. i H.M., oba iz Kaknja, kod F.S. su pronađena dva smotuljka i jedan paketić sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama, dok je na licu mjesta izvršen uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close