Izvještaj MUP-a ZDK za 08.10.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 08.10.2013

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U toku noći 07/08.10.2013. godine, u ulici Travnička cesta, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću vlasništvo G.M., iz koje je otuđena određena količina nakita i drugih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Maglaj

Dana 08.10.2013. godine, u mjestu Novi Šeher, iz kuće vlasništvo Đ.M., izvršena je krađa određene količine novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Visoko

Dana 08.10.2013. godine, u mjestu Šareni Hanovi, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo passat, registarskih oznaka A93-E-336, kojim je upravljao S.A. iz Visokog, i pješak B.Z. iz Visokog, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Na području Kantona dogodile su se još tri saobraćajne nezgode u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close