Izvještaj MUP-a ZDK za 08.06.2014.

 

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 08.06.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom je sedam lica zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Visoko

Dana 08.06.2014. godine, u mjestu Hlapčevići, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali kombi marke “Ford”, registarskih oznaka K85-O-006, kojim je upravljao S.E., a kao suvozači u vozilu su se nalazili S.H. i S.R., svi iz Sarajeva. Prilikom kontrole, u vozilu je pronađeno 12 metalnih armaturnih šipki za koje je postojala sumnja da potiču iz krivičnog djela krađe, a po izjavi navedenih lica, navedene šipke su kupili od lica D.T. iz Hlapčevića. Izvršenim provjerama, u navedenom mjestu, pored kuće u vlasništvu lica D.T., pronađeno je još osam šipki za koje je utvrđeno da potiču iz krađe izvršene u proteklom periodu, u navedenom mjestu. Istog dana, u mjestu Šareni Hanovi, općina Visoko, službenici uniformisane policije su lišili slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje lice D.T., nad kojim je zavedena kriminalistička obrada. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Zavidovići

Dana 07.06.2014. godine, u 22,40 sati, u ulici Dr. P. Banta, od strane H.M. izvršen je fizički napad na H.S., oba iz Zavidovića, kojom prilikom je H.S. zadobio povrede neutvrđenog stepena, te je isti prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica na dalji medicinski tretman. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Maglaj

Dana 07.06.2014. godine, u 23,55 sati, u mjestu Straište, izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari od strane A.S. iz Žepča, tako što je isti oštetio putničko motorno vozilo marke “Ford”, registarskih oznaka A93-E-979, vlasništvo H.S. iz Maglaja. Lice A.S. je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje, dok je na licu mjesta izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

 

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close