Izvještaj MUP-a ZDK za 07.09.2014.

U prologu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 07.09.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Kakanj

Dana 07.09.2014. godine, u 05,00 sati, u Policijsku stanicu Kakanj obratio se Ć.A. iz Kaknja i prijavio da mu je oko 04,30 sati, u Kaknju, u ulici Alije Izetbegovića, lice Z.K. iz Sarajeva, otuđilo putničko motorno vozilo marke „Audi A-3“, registarskih oznaka K93-A-000. U 05,45 sati, na putu A-1, u mjestu Podlugovi, općina Ilijaš, policijski službenici Policijske stanice Ilijaš pronašli su navedeno vozilo, te lišili slobode lice Z.K. Isto je sprovedeno u službene prostorije Policijske stanice Kakanj radi kriminalističke obrade.

Zavidovići

Dana 07.09.2014. godine, u ulici Alije Izetbegovića, policijski službenici Policijske stanice Zavidovići kontrolisali su putničko motorno vozilo marke „Fiat-Punto“, registarskih oznaka M08-A-626, kojim je upravljao Đ.M., dok se u vozilu nalazio K.R., oba lica iz Tuzle. Izvršenim pregledom vozila, u istom su pronašli dvije šprice i jedan paketić u kojem se nalazio bijeli prah koji asocira na opojnu drogu. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojima su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

 

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close