Izvještaj MUP-a ZDK za 07.06.2014.

 

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 07.06.2014.

JAVNI RED I MIR 

Na području ZE-DO Kantona javni red i mir je narušen u jedanaestslučajeva kojom prilikom je pet lica zadobilo lakše tjelesne povrede.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET 

Zenica

Dana 07.06.2014.godine 00,30 sati na Staničnom trgu izvršena je krađa određene količine dizel goriva iz radne mašine firme “Elko” iz Mostara.U 00,55 sati od strane patrole službenika uniformisane policije na magistralnom putu M-17 u mjestu Dolača,  zaustavljeno je i kontrolisano “VW kombi” reg.broja E08-T-742 kojim je upravljao M.A. dok su se u vozilu nalazili Š.A. i S.B. svi iz Zenice.Kontrolom u vozilu je pronađen predmet otuđenja te alat za izvršenje krivičnih dijela.Navedena lica su lišena slobode te nakon izvršene mjere zadržavanja i izvršene kriminalističke obrade od strane službenika OKP PU I isti su pušteni u 14,30 sati.

Kakanj

Dana 07.06.2014.godine u 00,50 sati obavještena je PS Kakanj da se u mjestu Podbjelavići, pored regionalnog puta nalazi parkirano pmv marke “Golf” reg.broja 306-K-782 pored kojeg se nalazi beživotno tijelo lica M.S. iz mjesta Podbjelavići, općina Kakanj.Od strane ljekara mrtvozornika konstatovana je smrt dok su na tijelu pronađene povrede nanešene oštrim predmetom.Od strane službenika uniformisane policije, u blizini lica mjesta, slobode je lišen B.J. iz mjesta Bištrani, općina Kakanj, kod kojeg je pronađen nož sa tragovima koji asociraju na krv.Lice zadržano u prostorijama  za zadržavanje, te je u 08,20 sati sprovedeno u prostorije za zadržavanje PU I.U 17,20 sati lice je od strane službenika uniformisane policije sprovedeno u prostorije kantonalnog tužilaštva Zenica a potom u prostorije Kantonalnog suda Zenica te je u 21,45 sati pušteno na slobodu.Izvršen uviđaj od strane službenika sektora kriminalističke policije MUP-a Ze-Do Kantona pod nadzorom tužioca.

Olovo

Dana 05/06.06.2014. godine u mjestu Bioštica, izvršena je teška krađa u vikend kuću vl.S.E. iz Sarajeva.Otuđena određena količina alkoholnog pića. Izvršen uviđaj od strane istražitelja PS Olovo.

 

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA 

Na području kantona dogodilo se petnaest saobraćajnih nezgoda, u tri saobraćajne nezgode, jedno lice je zadobilo teže, sedam lica lakše i tri lica neutvrđen stepen tjelesnih povreda. 

Zavidovići

Dana 07.06.2014.godine u 13,25 sati u na raskrsnici ulica Husein Kapetana Gradaščevića i Zlatnih Ljiljana dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali pmv marke “Audi” reg.broja T96O811 kojim je upravljao K.M. iz Banovića i pmv marke “Pasat”reg.broja E06M521 kojim je upravljao M.M. iz mjesta Potklečje, općina Zavidovići.U nezgodi, teže tjelesne povrede zadobio je G.B. saputnik u pmv “Audi” dok su lakše tjelesne povrede zadobili  navedeni vozaći te maloljetna lica M.R i M.R. saputnici u pmv “Pasat”.Izvršen uviđaj od strane istražitelja PS Zavidovići.Upoznat tužilac.

 

STANJE I PROHODNOST PUTEVA 

PU I

PS Centar

Regionalni put Zenica-Vitez, u mjestu Čajdraš, zbog odrona, saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

Dana 07.06.2014.godine u vremenu od 16,05 do 16,55 sati u ul. Sarajevska-Bojin vir saobračaj je bio obustavljen u oba smjera zbog vršenja uviđaja saobraćajne nezgode.

PS Nemila

Putni pravac Nemila-Bistričak prohodan za terenska vozila, putni pravci Nemila-Topčić polje-Starina saobraćaj obustavljen, dok je za Starinu, iz pravca Topčić polja, u upotrebi alternativni makadamski put-prohodan samo za terenska vozila, te za naselja koja gravitiraju kotlinom Bistričaka, koristi se šumski put preko mjesta Orahovica, u pravcu Bistričaka.

PU III

PS Maglaj

Magistralni put M-17, u mjestu Kosova, saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

 

POŽARI  I  EKSPLOZIJE 

Na području ZE-DO Kantona nije bilo požara i eksplozija.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close