Izvještaj MUP-a ZDK za 07.05.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 07.05.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u 16 slučajeva, kojom prilikom je šest lica zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
 
Zenica

Dana 07.05.2013. godine, u ulici Sarajevska, službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su uočili parkirano putničko motorno vozilo golf, registarskih oznaka 766-E-958, za koje je izvršenom provjerom utvrđeno da navedene registarske oznake ne pripadaju navedenom vozilu. Vozilo je prevezeno na službeni parkin Policijske stanice Centar, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 07.05.2013. godine, na lokalitetu Kamberović polje, od strane lica B.A. iz Zenice, izvršeno je krivično djelo posjedovanjem i stavljanjem u promet narkotičkih sredstava – tri paketića zeljaste materije umotane u alu foliju, težine 3,50 grama, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, i tri paketića praškaste materije umotanu u pvc kesice, težine 1,40 grama, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedena materija je oduzeta, a lice lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Tešanj

Dana 07.05.2013. godine, u mjestu Mračaj, izvršena je krađa iz teretnog motornog vozila citroen, registarskih oznaka 114-O-139, vlasništvo M.B. iz Tešnja, iz kojeg je otuđen radio kasetofon. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close