Izvještaj MUP-a ZDK za 07.01.2015.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 07.01.2015.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom su četiri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 07.01.2015. godine, u ulici Jevrejska, od strane H.S. iz Zenice, izvršen je fizički napad na K.S. iz Zenice, kojom prilikom je K.S. zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, dok je H.S. lišen slobode i zadržan u službenim prostorijama za zadržavanje lica.

Žepče

U toku noći 06/07.01.2015. godine, u mjestu Begov Han, izvršeno je krivično djelo teška krađa u podrumske prostorije kuće u vlasništvu H.S., iz kojih je otuđena određena količina raznog elektro alata. Istražitelji Policijske stanice Žepče su na licu mjesta izvršili uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je sedam lica zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close