Izvještaj MUP-a ZDK za 06.05.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 06.05.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Visoko

Dana 06.05.2014. godine, u 05,10 sati, obavještena je Policijska stanica Visoko da je u mjestu Buzić Mahala izvršena teška krađa u firmu „Elektroprenos“, iz koje je otuđena određena količina elektro razvodnih kutija. Zbog sumnje da je počinio navedeno krivično djelo, u 05,30 sati slobode je lišen S.H. iz Kaknja, te je zadržan u službenim prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istima zavedena kriminalistička obrada.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Visoko

Dana 06.05.2014. godine, na regionalnom putu Visoko-Kakanj u mjestu Buzić Mahala, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali: putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, registarskih oznaka E93-K-473, kojim je upravljao R.N., parkirano putničko motorno vozilo marke „Audi“, registarskih oznaka A40-J-645, vlasništvo S.Š., i pješaci S.H. i M.A., oboje iz Kaknja. Tom prilikom, S.H. je zadobio teške tjelesne povrede, dok je M.A. zadobila lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Dana 06.05.2014. godine, na putu A-1, na petlji u mjestu Arnautovići, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Škoda-Fabia“, registarskih oznaka M60-T-270, kojim je upravljao Č.A. iz Sarajeva, i putničko motorno vozilo marke „Opel-Vectra“, registarskih oznaka T27-A-763, kojim je upravljao J.I. iz Zenice. Tom prilikom, teške tjelesne povrede zadobile su saputnice u vozilu „Opel-Vectra“, A.Z. i A.N., obje iz Visokog, lake tjelesne povrede zadobili su navedeni vozač J.I. i saputnik A.R. iz Zenice, dok je navedeni vozač Č.A. zadobio povrede neutvrđenog stepena. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Na području Kantona dogodilo se još 14 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close