Izvještaj MUP-a ZDK za 06.01.2015.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 06.01.2015.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Maglaj

U toku noći 05/06.01.2015. godine, u ulici Aleja ljiljana, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke „VW-Golf II“, registarskih oznaka 383-K-653, vlasništvo K.Z. iz Maglaja. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Tešanj

Dana 06.01.2015. godine, u Policijsku stanicu Tešanj obratila se B.A. iz Tešnja i prijavila da je u posljedna četiri dana, sa četiri nepoznata mobilna telefonska broja, na svoj mobilni telefon dobila SMS poruke prijetećeg sadržaja. Istražitelji Policijske stanice Tešanj su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close