Izvještaj MUP-a ZDK za 05.12.2012.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 05.12.2012.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja u kojima je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U toku noći 04/05.12.2012. godine, u radnoj zoni firme „Željezara-Zenica“, izvršena je krađa oko 300 metara elektro-kabla. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 05.12.2012. godine, u ulici Crkvice, izvršena je krađa određene količine novca iz apoteke „Zeni-Lijek“. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Žepče

Dana 05.12.2012. godine, u mjestu Lupoglav, izvršena je teška krađa u podrumske prostorije, vlasništvo A.K., odakle je otuđeno oko 25 litara rakije. Policijski službenici Policijske stanice Žepče su u mjestu Radovlje zaustavili putničko motorno vozilo golf, registarskih oznaka 205-J-671, kojim je upravljao J.S., dok se kao suvozač nalazio V.M. Zbog postojanja osnova sumnje da su počinila navedeno krivično djelo, navedena lica su lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Kakanj

Dana 05.12.2012. godine, na regionalnom putu putu Kakanj- Kraljeva Sutjeska, u mjestu Čatići, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo fiat, registarskih oznaka M36-E-459, kojim je upravljao N.H., i putničko motorno vozilo golf, registarskih oznaka 674-J-518, kojim je upravljala A.M. Tom prilikom, lake tjelesne povrede zadobili su putnici u vozilu fiat, B.A., B.E., N.A. i N.E. Uviđaj je izvršen od strane službenika uniformisane policije.

Maglaj

Dana 05.12.2012. godine, u ulici Aleja ljiljana, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo landrover, registarskih oznaka 480-T-404, kojim je upravljao H.J., i pješak G.A. iz Maglaja, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Na području Kantona dogodilo se još pet saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close