Izvještaj MUP-a ZDK za 04.05.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 04.05.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenirali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 04.05.2014. godine, u ulici Klopački put, od strane službenika uniformisane policije, na izvršenju krivičnog djela krađe kablova iz kuće, zatečen je J.G. iz Zenice. Navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Maglaj

U vremenskom periodu od 25.04. do 04.05.2014. godine, u mjestu Ulišnjak, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvoH.I., iz koje je otuđena lovačka puška sa optičkim nišanom ineutvrđena količina zlatnog nakita. Izvršen je uviđaj od straneistražitelja Policijske stanice Maglaj.

Usora

U toku noći 03/04.05.2014. godine, u mjestu Sivša, izvršeno je krivično djelo teška krađa u apoteku „Jelahpharm“, vlasništvo K.M., iz koje je otuđena određena količina novca, te neutvrđena količina kozmetike i lijekova. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Usora.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close