Izvještaj MUP-a ZDK za 04.02.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 04.02.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona, javni red i mir je narušen u dva slučaja, fizičkim napadom na drugog, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 04.02.2013. godine, u ulici Bulevar kralja Tvrtka, izvršena je teška krađa u UO „DMP“, vlasništvo G.M., odakle je otuđeno: tri kg kafe, jedan litar alkoholnog pića i određena količina novca. Brzom intervencijom službenika uniformisane policije, u ulici Dr. Abdulaziza-Aska Borića, zbog osnova sumnje da je počinio navedeno krivično djelo, slobode je lišen i zadržan u prostorijama za zadržavanje M.M. iz Zenice.

Dana 03/04.02.2013. godine, u mjestu Kopilo, izvršena je teška krađa u vikend kuću i garažu, vlasništvo V.M., odakle je otuđena određena količina raznih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Visoko

U toku noći 03/04.02.2013. godine, u mjestu Topuzovo Polje, izvršena je krađa metalnih vrata sa garaže, vlasništvo V.M. Dana 04.02.2013. godine, u 15,00 sati, zbog osnova sumnje da su počinila navedeno krivično djelo, od strane službenika uniformisane policije slobode su lišena i zadržana u prostorijama za zadržavanje lica J.R. i P.J., oba iz Visokog.

Dana 04.02.2013. godine, u ulici Rešada Kadića, od strane NN lica izvršeno je razbojništvo nad radnicom supermarketa „Fiko“, kojom prilikom je iz kase otuđena određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda u kojima su četiri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close