Izvještaj MUP-a ZDK za 03.03.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 03.03.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona, javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U vremenskom periodu od 07.01. do 03.03.2013. godine, u mjestu Osojnica, izvršeno je krivično djelo teška krađa u pravoslavnu kapelu „Pokrov Presvete Bogorodice“, iz koje je sa zvonika otuđeno zvono od bronze. Od strane službenika Policijske uprave I izvršen je uviđaj.

Kakanj

U vremenskom periodu od 03.02. do 03.03.2013. godine, u mjestu Brnj, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo G.Lj., iz koje je otuđena određena količina raznih predmeta. Istražitelji Policijske stanice Kakanj izvršili su uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 03.03.2013. godine, na raskrsnici ulica Juraja Neidharta i Zmaja od Bosne, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo citroen, registarskih oznaka T47-E-709, kojim je upravljao I.S. iz Zenice, i putničko motorno vozilo VW polo, registarskih oznaka 001-E-709, kojim je upravljao Č.B. iz Zenice. Tom prilikom, lake tjelesne povrede zadobili su navedeni Č.B. i saputnik u istom vozilu Č.D. Od strane službenika uniformisane policije izvršen je uviđaj.

Na području Kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close