Izvještaj MUP-a ZDK za 03.01.2012.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 03.01.2012.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva u kojima su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
 
Zenica

Dana 02/03.01.2013. godine, u ulici Juraja Neidharta, izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo H.S., odakle je otuđena određena količina novca i zlatnog nakita. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 03.01.2013. godine, u ulici Saliha Cakana Mulalića, od strane lica Š.Š. izvršen je fizički napad na H.A. koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Lice Š.Š. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, te je izvršen uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Tešanj

Dana 02/03.01.2013. godine, u mjestu Jelah, izvršena je teška krađa u putničko motorno vozilo renault, registarskih oznaka E11-M-681, vlasništvo P.Dž., iz kojeg je otuđen MP3 plejer. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close