Izvještaj MUP-a ZDK za 02.11.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 02.11.31.10.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 01.11.2014. godine, u vremenu od 14,00 do 22,40 sati, u ulici Bulevar Kulina bana, izvršeno je krivično djelo teška krađa u prostorije NK “Čelik“, kojom prilikom je iz istih otuđena određena količina raznih predmeta. Na licu mjesta je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Dana 02.11.2014. godine, u UO „Randers“, došlo je do međusobne tuče između Z.A. i B.A., oba iz Zenice. Tom prilikom, B.A. je upotrebom noža licu Z.A. nanio teške tjelesne povrede. B.A. je lišen slobode i zadržan u službenim prostorijama za zadržavanje, dok je lice Z.A. prevezeno u Kantonalnu bolnicu Zenica radi medicinskog zbrinjavanja. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 02.11.2014. godine, u mjestu Jelina, od strane nepoznatih lica izvršeno je krivično djelo ugrožavanje javnog prometa, vršenjem bespravne sječe drveta, kojom prilikom je određena količina drvne mase pala na prugu, što je uzrokovalo materijalnu štetu na lokomotivi putničkog voza koji je saobraćao navedenim lokalitetom. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Kakanj

Dana 02.11.2014. godine, u ulici Alije Izetbegovića, od strane službenika uniformisane policije je zaustavljeno i kontrolisano putničko motorno vozilo marke „BMW“, registarskih oznaka O06-O-377, kojim je upravljao F.E. iz Visokog. Izvršenom kontrolom utvrđeno je da registarske oznake ne pripadaju pomenutom vozilu, kao i da navedeno lice za vozilo ne posjeduje potrebnu dokumentaciju. Vozilo je isključeno iz saobraćaja, te je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Tešanj

Dana 01.11.2014. godine, oko 23,05 sati, u mjestu Jelah, u UO „Ellit“, od strane B.A. iz Doboj Juga, izvršeno je krivično djelo izazivanje opće opasnosti, tako što je navedeno lice, iz pištolja marke CZ cal.7,65 mm, ispalilo četiri hica u plafon navedenog ugostiteljskog objekta, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. Policijski službenici su od B.A. oduzeli navedeni pištolj, te su istog lišili slobode i zadržali u službenim prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Tešanj

Dana 02.11.2014. godine, u 17,45 sati, na regionalnom putu u mjestu Vukovo, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Opel-Astra“, registarskih oznaka J09-K-803, kojim je upravljao K.S. iz Vukova, i motocikl marke „Cagiva“, registarskih oznaka 335-T-667, kojim je upravljao G.I. Tom prilikom, navedeni G.I. je smrtno stradao, dok su lake tjelesne zadobili saputnici u vozilu „Opel-Astra“, K.E. i K.A., te lice koje se prevozilo na motociklu, I.M. iz Tešnja. Na licu mjesta je od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj izvršen uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK.

Na području Kantona dogodilo se još 10 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close