Izvještaj MUP-a ZDK za 02.10.2014.

U prologu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 02.10.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 02.10.2014. godine, na lokalitetu Kamberović Polje, izvršena je krađa torbice, vlasništvo M.M. iz Zenice. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Maglaj

Dana 01.10.2014. godine, u Ulici 1. marta, izvršeno je krivično djelo teška krađa u trgovački centar „Škafa“, odakle je iz ladica kase otuđena određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Dana 02.10.2014. godine, u mjestu Mladoševica, po naredbi Općinskog suda u Zavidovićima, službenici uniformisane policije i istražitelji Policijske stanice Maglaj su izvršili pretres kuće, pomoćnih objekata i motornog vozila, vlasništvo B.I. iz Maglaja, kojom prilikom je pronađeno: jedna automatska puška sa preklopnim kundakom, 290 puščanih metaka kalibra 7,62 mm, 68 pištoljskih metaka kalibra 7,62 mm i 25 pištoljskih metaka kalibra 7,65 mm. Navedeno oružje i municija su izuzeti, a lice lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 02.10.2014. godine, u ulici Gornjozenička, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila marke “Ford”, registarskih oznaka T61-O-439, kojim je upravljao K.S. iz Zenice. Tom prilikom, navedeni vozač je zadobio teške tjelesne povrede, dok je suvozač S.K. zadobio lake tjelesne povrede.

Na području Kantona dogodilo se još 15 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su četiri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close