Izvještaj MUP-a ZDK za 02.04.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 02.04.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 02.04.2013. godine, u ulici Tetovska, u prodavnici „Edo-prom II“, od strane nepoznatog lica izvršeno je razbojništvo nad radnicom navedene prodavnice, od koje je otuđena određena količina novca. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Visoko

Dana 02.04.2013. godine, u ulici Mule Hodžića, od strane B.E. iz Visokog, izvršeno je razbijanje stakla na prozorima i vratima pravoslavne crkve „Sveti Prokopije“. Policijski službenici su navedeno lice lišili slobode, te poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela. Kako je utvrđeno, navedeno lice je psihički bolesnik koji se već duže vrijeme liječi na Odjelu psihijatrije Kantonalne bolnice Zenica, te je isti, nakon ispitivanja u službenim prostorijama Policijske stanice Visoko, sproveden u navedenu zdravstvenu ustanovu radi daljeg liječenja.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 02.04.2013. godine, na putu M-5 u mjestu Lašva, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo renault clio, registarskih oznaka A84-O-334, kojim je upravljao Š.S. iz Sarajeva, i teretno motorno vozilo mercedes, registarskih oznaka 806-M-947, kojim je upravljao K.I. iz Viteza. Tom prilikom, lake tjelesne povrede zadobio je navedeni vozač vozila renault. Uviđaj je izvršen od strane službenika uniformisane policije.

Na području Kantona dogodilo se još 11 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close