Izvještaj MUP-a ZDK za 02.01.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 02.01.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U toku noći 01/02.01.2014. godine, u ulici Srpska mahala, izvršeno je krivično djelo teška krađa u UO “Veranda”, odakle je otuđen laptop i određena količina alkoholnog pića. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 02.01.2014. godine, u mjestu Poratje, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo M.Š., iz koje je otuđen televizor i određena količina nakita. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Kakanj

Dana 02.01.2014. godine, u mjestu Seoci, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo Đ.D., iz koje je otuđena određena količina novca i raznih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodile su se četiri saobraćajne nezgode, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close