Izvještaj MUP-a ZDK za 01.12.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 01.12.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 01.12.2014. godine, na putu M-5 u mjestu Lašva, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo “Mercedes”, registarskih oznaka M17-T-445, kojim je upravljalo lice B.M. iz Bugojna, te je prilikom kontrole i pregleda vozila pronađeno vatreno oružje- pištolj bez serijskog broja, sa jednim okvirom i 5 metaka calibra 9 mm., za koje lice nije posjedovalo potrebno odobrenje. B.M. je lišen slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje, gdje je od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Kakanj

Dana 01.12.2014. godine, u naseljenom mjestu Pope, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali teretno motorno vozilo “Mercedes”, registarskih oznaka J87-T-026, kojim je upravljalo lice B.A. iz Kaknja. Izvršenom kontrolom utvrđeno je da lice predmetnim vozilom vrši prevoz 3 100 kg uglja bez odgovarajuće dokumentacije. Sporni ugalj je oduzet, a dalji rad na utvrđivanju svih bitnih činjenica, te dokumentovanju krivičnog djela nastavljaju istražitelji Policijske stanice Kakanj.

Tešanj

U vremenskom periodu od 29.11. do 01.12.2014. godine, u ulici Titova, izvršena je teška krađa u trgovačku radnju “Servis mobitela” vlasništvo M.S., iz koje su otuđena dva laptopa i dvanaest polovnih mobitela. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se dvanaest saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close