Izvještaj MUP-a ZDK za 01.08.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 01.08.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 31.07.2013. godine, u ulici Jalijski put, izvršena je teška krađa u stan vlasništvo H.N. iz Zenice, kojom prilikom je od strane nepoznatog lica otuđena određena količina zlatnog i srebrenog nakita, te novac u neutvrđenom iznosu. Na mjestu izvršenja ove teške krađe je izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, koji poduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog krivičnog djela.

Dana 01.08.2013. godine, u ulici Bulevar Kulina Bana kod broja 30, izvršeno je oštečenje tuđe stvari na način, da je nepoznati izvršilac oštetio staklo i vrata na putničkom motornom vozilu marke “Golf”, talijanskih nacionalnih oznaka, vlasništvo M.L. iz Italije. Nakon izvršenog uviđaja, poduzimaju se aktivnosti na utvđivanju svih činjenica i okolnosti pod kojim je izvršeno krivično djelo.

Maglaj

U toku noći 31.07./01.08.2013.godine, u mjestu Liješnica, iz garaže vlasništvo M.R., izvršena je krađa skutera marke “Aprilia”, bez registarskih oznaka. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Kakanj

Dana 01.08.2013. godine, na auto-putu A-1, u mjestu Donji Banjevac, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali motocikl marke “Yamaha”, registarskih oznaka K70-E-189, kojim je upravljao Č.I. iz Travnika i putničko vozilo “Renault”, registarskih oznaka RI 224 JG, kojim je upravljao S.V. iz Rijeke, R Hrvatska. U ovoj nezgodi lice Č.I. je zadobilo teže tjelesne povrede, dok su saputnici iz vozila „Renault“ B.S. i S.A. zadobili lakše tjelesne povrede. Na mjestu nezgode je izvršen uviđaj od strane službenika Policijske stanice Kakanj.

Zavidovići

Dana 01.08.2013. godine, na regionalnom putu Zavidovići-Kakanj, u mjestu Stipovići, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Opel”, registarskih oznaka 515-K-794, kojim je upravljao H.E. i biciklista B.M., koji je u ovoj saobraćajnoj nezgodi zadobio teže tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Na području Kantona dogodilo se još deset saobraćajnih nezgoda, u kojim je jedno lice lakše povrijeđeno, dok je na vozilima nastupila materijalna šteta.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close