BiHPrivreda

Izudin Ahmetlić – čovjek koji pravi brendove

Ako za nekog možemo reći da je sam po sebi brend, da je čovjek koji pravi brendove od firmi na čijem je čelu – onda je to svakako IZUDIN AHMETLIĆ.

Diplomirani inženjer, jedan od ljudi iz treće generacije tešanjske porodice koja je generator mnogih privrednih aktivnosti – kako u BiH tako i šire, čovjek je od posebnog osjećaja za organizaciju i razvijanje poduzetničkog duha.
Dok priča o poslu, kao da govori o svom hobiju – on se zabavlja radeći. Budući je vizionar i odličan strateg, već razmišlja o bliskoj budućnosti – trendovima. On nije na autopilotu kao većina poduzetnika; stalno promatra svijet oko sebe, kupca i otkriva tržišne niše. Njegovi saradnici i glavni menadžeri kažu da je ponizan i tih kada pobjeđuje i dobiva, a motivira i tješi saradnike kada padaju duhom ili gube.

Osnivač je većeg broja firmi: Hifa-Oil, Eurometali, Euro-Roal doo Doboj Jug, Eurostil, Bitrol Slovenija, LB Njemačka, HIFA-Oil Crna Gora… Čovjek posebnih humanih crta i posebne prepoznatljivosti u segmentu odnosa prema uposlenicima, dobitnik niza priznanja u oblasti privrede – jednom riječju – čovjek posebne energije, zbog čega i slogan koji promovira HIFA-Oil glasi ”ENERGIJA KOJA POKREĆE”.

”U svijet biznisa ušao sam hrabro i sa nedovoljno iskustva, sa 6.600 KM novca koji sam imao. Sve to se sa ove pozicije moglo smatrati samoubilačkim – suicidalnim korakom u životu, ali prije 17 godina sam znao da sam čovjek posebnog kova, koji je sebe osudio da mora uspjeti i to i sada provodim. Posebno važno, vjerovatno i presudno, jeste što sam baštinio vanrednu disciplinu u poslovanju i što sam znao da sa dobrim saradnicima mogu ljestvicu u poslu podizati toliko visoko da je drugi teško mogu preskakati. Stoga, HIFA-Oil nije samo bh. brend, ova kompanija je rađala i dalje rađa firme po državama regiona. Poslove vodimo u 10 država sa većim ili manjim intenzitetom i godinama gradimo ime koje u svijetu biznisa znači – pouzdanost, sigurnost, kvalitet. Postali smo ime sa kojim vrijedi raditi, ime sa kojim vrijedi razvijati planove po bilo kojem osnovu”, kazao nam je Ahmetlić.

Konferencija Pouzdanost 2018 održati će se 28. novembra u hotelu Hills u Sarajevu, a upravo će Izudin Ahmetlić biti jedan od govornika. Svi prisutni tako će imati priliku da nauče mnogo toga od jednog od najuspješnijih privrednika u BiH.

Poslovne novine

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close