Izgradnja ambulante porodične medicine u Moštru

Općinska načelnica Amra Babić sa saradnicima, u srijedu 22.05.2013.g. ,  između ostalih , obišla je i lokaciju izvođenja radova izgradnje ambulante porodične medicine u Moštru kako bi se informisala o dinamici izvođenja radova  i stepenu realizacije projekta izgradnje ambulante.

Tokom ove posjete Općinska načelnica se uvjerila da se radovi na izgradnji ambulante izvode planiranom dinamikom , s tim što ju je predstavnik izvođača radova firme «Rexom»d.o.o. Ilidža informirao da bi radovi trebali biti završeni i prije roka završetka radova  planiranog  za 27.07.2013.g. Tokom obilaska radova Općinska načelnica je istakla zadovoljstvo stepenom realizacije projekta izgradnje ambulante koja će omogućiti kvalitetno pružanje medicinskih usluga za oko 15.000 stanovnika ovog područja općine Visoko.

Podsjećamo,13.03.2013.g. potpisan je sporazum između Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA), Općine Visoko i preduzeća «REXOM» d.o.o. Sarajevo, o uvođenju izvođača radova u posao izgradnje zgrade ambulante porodične medicine Donje Moštre.

Vrijednost investicije  je 400.000 eura a radove u cijelosti finansira TIKA (Turska agencija za saradnju i koordinaciju).

Izgradnjom ambulante porodične medicine u Moštru omogućit će se dalja perspektiva razvoja naselja Moštre i okolnih područja .

visoko.gov.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close