-TopSLIDEBiHPolitika

Izetbegović: Mislim da je vrijeme da stanu teške riječi, Zvizdić zbog porodičnih razloga nije došao

Kanimo uspostaviti dijagnozu stanja do narednog kolegija, krajem iduće sedmice planiramo sjednicu Predsjedništva i donijeti odluke. Vidjeti gdje se radilo dobro, gdje ne, kazao je danas nakon sjednice Kolegija SDA lider ove stranke Bakir Izetbegović, prenosi N1.

Na pitanje da li se pričalo o odnosu sa Zvizdićem, kazao je:

“Tražio sam da se bez gospodina Zvizdića ne ulazi u dubinu i suštinu stvari. Nije se moglo izbjeći, ali to nije temeljito razmatrano. Mislim da su porodični razlozi u pitanju”, dodao je.

“Bilo bi odgovora, palo je teških riječi. Mislim da je vrijeme da stanu te teške riječi, da dalje ne rasklimavamo strukturu stranke i da ne zbunjujemo naše pripadnike stranke i članove”.

Izetbegović je kazao da su turbulencije unutar stranke posljedica rezultata izbora u nekim mjestima.

“Stvara se nervoza, u Sarajevu smo imali vrlo loš rezultat. Stvara se nervoza i traže krivci i ne smijemo dozvoliti da to naruši strukturu stranke. Moramo vidjeti šta su razlozi što nismo uspjeli u Sarajevu, a jesmo u Vogošći ili nismo u Zenici a jesmo u Visokom. Odgovori nisu jednostavni, neki su u rukovodstvu, neki objektivni”, dodao je.

Za kraj je kazao da je on za opciju pomirenja, pa i sa onim s kojim se ranije razišao.

“Nikada nisam za to da ugledni i sposobni ljudi napuštaju SDA. Pogrešan je pristup da SDA kani nešto protiv Zvizdića. Zvizdić je sam dao izjavu da će napustiti i ostale ultimatume, mislim da to nije trebalo”, zaključio je.

Patria

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close