Izabrano novo rukovodstvo OO SBB-a Visoko

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

OO SBB-a Visoko pod predsjedavanjem novog predsjednika Kemala Mušinbegovića održao je i prvu sjednicu Općinskog odbora na kojoj su izabrani novi potpredsjednik stranke, Izvršni odbor i tehnički sekretar. Od ukupno 41 člana koliko broji Općinski odbor ovoj sjednici je prisustvovalo njih 35, a glasanjem 22 – ZA i 13 – PROTIV izabrani su novi organi stranke. Dario Pekić je novi potpredsjednik stranke, tehnički sekretar je Amila Muhamedagić, a novi Izvršni odbor stranke čini devet članova: Kemal Mušinbegović, Jasmin Omanović, Sulejman Memić, Mirsad Valjevac, Asim Kapetanović, Adnan Purišević, Sead Kurtagić, Dario Pekić i Jelena Bajić.

Sastanku u Visokom prisustvovao je i predsjednik KO SBB ZDK Mirsad Isaković, kao i član predsjedništva SBB BiH i zastupnik u državnom parlamentu Adnan Bašić i Nasir Beganović zastupnik u Federalnom parlamentu, te predsjednici OO SBB-a Breza (Namik Muratović) i Vareš (Fahrudin Brkić).

– Mislim da smo izabrali dobar tim sa kojim možemo krenuti u nove aktivnosti i nove pobjede. Bitno je istaći i da je novi radni tim SBB-a Visoko za nepunih mjesec dana uključio veliki broj novih članova te da će  uskoro i u Visokom po uzoru na Zenicu biti upriličen jedan veći skup na kojem će biti uručene nove članske kartice za članove koji su se priključili SBB-u BiH Visoko.Ova konsolidacija redova u OO SBB-a Visoko je ujedno i dobar uvod pred Konvenciju stranke koja će biti održana 29.03. u zeničkoj Areni na koju organizovano iz Visokog idemo autobusima. Ovim putem zahvaljujem se svim članovima na korektnosti uz nadu da će svaki od njih u narednom periodu dati svoj doprinos u SBB-u, sa krajnjim ciljem za bolje Visoko. – istaknuo je predsjednik OO SBB-a Visoko Kemal Mušinbegović.

Predsjednik
Kemal Mušinbegović

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close