Izabrane najuspješnija banka, osiguranje i mikrokreditna organizacija u BiH

Konsultantska kuća za istraživačko-razvojne usluge i poslovni konsalting Revicon d.o.o. Sarajevo i poslovni magazin”Prizma” 14. godinu zaredom uspješno je realizirala projekat rangiranja najuspješnijih banaka, osiguravajućih kuća i rukovodećih osoba iz finansijskog sektora u Bosni i Hercegovini.

Kristalne prizme dodijeljene su: najuspješnijoj banci UniCredit Bank d.d., najuspješnijem društvu za osiguranje Sarajevo-osiguranje d.d. Sarajevo i najuspješnijoj mikrokreditnoj organizaciji Mikrofin d.o.o. Banja Luka.

U konkurenciji za najuspješnijeg menadžera banke u BiH, izabran je direktor Sparkasse Bank d.d. BiH Sanel Kusturica, najuspješniji menadžer društva za osiguranje u BiH je direktorica Uniqa Osiguranja d.d. Senada Olević, dok je za najuspješnijeg menadžera u mikrokrednitnom sektoru u BiH izabrana direktorica Mikrokreditne fondacije EKI Sadina Bina.

Kako je istaknuto na dodjeli nagrada, osnovni cilj projekta “Kristalna Prizma“ bio je i ostao pružanje pouzdanih, stručnih i korisnih informacija od velikog značaja za same učesnike na finansijskom tržištu, korisnike njihovih usluga, privredne i vanprivredne subjekte, vladine institucije, investitore, potencijalne i postojeće partnere.

Navedeno je da su prilikom rangiranja finansijskih subjekata korišteni podaci dobijeni od nadležnih agencija – Agencije za bankarstvo FBiH, Agencije za bankarstvo RS, Agencije za nadzor osiguranja FBiH i Agencije za osiguranje RS.

Nagrade najuspješnijim su uručili: guverner Centralne banke BiH Kemal Kozarić, pomoćnik direktora za nadzor banaka u Agenciji za bankarstvo FBiH Edvard Kotorić, direktor Agencije za osiguranje BiH Samir Omerhodžić, direktor Agencije za nadzor osiguranja Federacije BiH Adnan Delić, direktor Revicona Marin Ivanišević, predsjednik Udruženja poslodavaca FBiH Safudin Čengić.

“Kristalna prizma” je i ove godine okupila mnogobrojne predstavnike akademske zajednice, poduzetnike, ekonomske praktičare i teoretičare, kao i sve one koji aktivno djeluju u poslovnom okruženju u BiH. Izložene teme na okruglom stolu su izazvale i zanimljivu diskusiju ovih učesnika.

K.S.
ekapija.BA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close