Iz Sikstinske kapele pušten bijeli dim!

KARDINALI su izabrali novog papu, 266. po redu poglavara katoličke crkve. Iz dimnjaka Sikstinske kapele bijeli dim je pušten u 19:06 sati. Novi papa izabran je u trećem krugu glasanja.
(index.hr)

Novog papu biralo je 115 kardinala. Novi je papa izabran dvotrećinskom većinom glasova. Puštanje bijelog dima znači da je papa kojeg su izabrali prihvatio tu odgovornost. Uskoro ćemo saznati tko je novi poglavar katoličke crkve.

Sinoć nešto prije 20 sati iz dimnjaka Sikstinske kapele izašao je crni dim. Značilo je to da 115 kardinala nije izabralo novog papu, pa je glasanje nastavljeno danas. No u jutarnjem glasanju novi papa još uvijek nije poznat. Iz dimnjaka je opet izašao crni dim. Treći izborni krug počeo je oko 17 sati.

Kao najveći favoriti u konklave su ušli milanski nadbiskup Angelo Scola i brazilski kardinal Odilo Scherer, nadbiskup Sao Paola, pišu talijanski mediji. Kao najveći favorit javnosti spominje se bostonski nadbiskup Sean Patrick O'Malley, koji je uvjerljivo osvojio prvo mjesto u glasovanju čitatelja lista Corriere della Sera.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close