RukometSport

Iz RS BiH poručuju da će se žaliti na odluku EHF-a i tvrde da je Nuić imao pravo nastupa

Švicarska će u baraž putovati kao prvoplasirana ekipa grupe 6 uprkos tome što je na terenu BiH ostvarila učinak koji ju je trebao svrstati na prvo mjesto. Ipak, zbog “slučaja Nuić”, meč iz Tuzle upisan je rezultatom 10:0 za Švicarsku, odlučio je EHF iako je BiH zapravo slavila rezultatom 21:15.

“Ovo je prvostepena odluka na koju imamo pravo žalbe i žalit ćemo se. Generalni sekretar Saveza mi je rekao da mnoge naše argumente EHF nije uzeo u obzir. A sigurno znam da ni argument delegata nije uzet u obzir, jer delegat je priznao svoju grešku, a radi se o tome da njegovom greškom Nuić nije upisan iako je prijavljen na tehničkom sastanku. Odgovorno tvrdim da je Nuić imao pravo nastupa, jer je prijavljen na tehničkom sastanku. Ovo je samo škola za ubuduće da se više ne može vjerovati čak ni EHF delegatima da ono što je dogovoreno tako bude i prezentirano kroz zapisnik”, kazao je Zahirović za naš portal.

Podsjetimo, nakon što je u Tuzli Bosna i Hercegovina savladala Švicarsku rezultatom 21:15 gosti su uložili žalbu tvrdeći da je Tomislav Nuić, koji je igrao sedam minuta i postigao jedan pogodak, nastupio suprotno pravilima.

EHF je odlučio da je propust napravio zvaničnik Rukometnog saveza BiH koji je potpisao spisak utakmice na kojem nije bilo Nuića.

Zbog toga je meč pripisan Švicarcima uz rezultat 10:0. Tako će Švicarska putovati u baraž za SP gdje je očekuje Norveška.

“Prilikom donošenja odluke EHF je odlučio da su zvaničnici rukometnih saveza odgovorni za potvrdu spiskova igrača koji će igrati. Prilikom potpisivanja izvještaja, zvaničnik iz BiH je potvrdio tačnost izvještaja tako da je Savez odgovoran zbog toga što je igrač igrao”, kažu iz EHF-a.

Bitno je napomenuti da BiH ima pravo žalbe na ovu odluku, a krajnji rok za žalbu je 21. februar 2018. godine do 11:00 sati.

Klix
Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close