Iz redova stručnog štaba bh. reprezentacije: Ostaviti zadnji atom snage na terenu

Zvanično otvaranje SP 2013 u našoj zemlji biti upriličeno večeras u 20.30 sati u Olimpijskoj dvorani Zetra. Pola sata nakon svečanog čina, na parket Zetre će istrčati izabranici selektora BiH Zdenka Grbavca, koji će u premijernoj utakmici SP-a odmjeriti snage sa Južnom Korejom.

Analiza

“Očekujem pobjedu. Igru Južne Koreje smo već analizirali. Bit će nezgodno ako uletimo u njihov mlin, koji može zadati probleme svakom protivniku. Naravno da ćemo uraditi sve da to izbjegnemo. Igrački smo bolja ekipa. Nadam se da će i naš najbolji igrač Dejan Milanović, koji je u prijateljskoj utakmici protiv Hrvatske zadobio povredu,  biti spreman za ovaj meč. Dat ćemo sve od sebe. Što se tiče mojih predviđanja u borbi za plasman u grupi, najveći rivali će nam biti svakako Slovenija i Mađarska. Između nas i te dvije selekcije određivat će se plasman u grupi C”, istakao je Grbavac te dodao:

“Kad je riječ o mojim ambicijama, osobno bih smatrao svojim najvećim uspjehom osvajanje zlatne medalje. Uvijek treba razmišljati na najpozitivniji način. Ko sam sebi postavi male ciljeve, obično dobija – ništa. Imamo odlične momke, koji disciplinirano obavljaju zadatke i znam da će ostaviti srce na terenu u predstojećim mečevima”.

Šlag na torti

Legendarni golman bh. tima Enid Tahirović rekao je da su naši reprezentativci više od mjesec na okupu i da su spremni za SP.

“Nakon napornih priprema, stigao je šlag na tortu, koji počinje utakmicom sa Južnom Korejom. Važno je da imamo svoje ciljeve, ali oni ne smiju previše opterećivati naše mlade igrače. Treba razmišljati od utakmice do utakmice. U igračkoj karijeri nisam imao takvu vrstu pritiska s kojim se oni sada suočavaju. Vjerujem u njih i znam da će dati maksimum”, rekao je Tahirović.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close