Ivanić: Dodik je kao Kim II Sung, još je samo pitanje hoće li strijeljati ljude kad mu padne na pamet!

Mladen Ivanić, srpski član Predsjedništva BiH i lider Partije demokratskog progresa, bio je gost Centralnih ATV vijesti

Komentarišući najavu da bi Narodna skupština RS trebala raspravljati o temi genocida Ivanić ističe da najveću težinu od svih najavljenih rezolucija ima ona o genocidu u NDH.

 

“Nažalost ona je uklopljena u sve ove druge stvari koje predstavljaju političku bitku. Priča o genocidu nad Jermenima je došla kao neka vrsta odgovora na priču o genocidu u Srebrenici. Da ovo nije politička bitka rezoluciju o Jermenima je bilo potrebno dobro osmisliti kako su to uradile neke evropske zemlje”, ističe Ivanić.

 

Osvrćući se na prozivke vlasti u RS Ivanić napominje da je konačno, nakon toliko godina čekanja, oslobođena izgradnja mosta na Savi u Gradišci i autoput će konačno imati svoj izlaz ka ostatku Evrope.

 

“Ova vlast to nije uspjela osam, devet godina a ova struktura u Savjetu ministara BiH je to odmah završila. Pruga Sarajevo – Beograd će takođe biti jedan od prioriteta koje će finansirati evropske institucije.  Ima tu mnogo prazne priče i bolje bi bilo Vladi RS da se uključi i sarađuje a ne da ignoriše sama i onda optužuje nekoga drugog”, kazao je srpski član Predsjedništva.

 

“Sukob sa srpskim predstavnicima u Sarajevu proizvodi SNSD koji je frustriran, a i gospodin Dodik lično, činjenicom da postoje ljudi koji rade mimo njegove volje i to sada proglašava veleizdajom. Očito i mi dobijamo Kim Il Sunga. Još je samo pitanje hoće li stavljati ljude pred topove i streljati ih kad njemu padne na pamet.

 

Priča o veleizdaji je jedna strašna deformacija koju je ova vlast doživjela” napominje Ivanić i ponavlja da je u ovom sazivu omogućen izvoz krompira i mlijeka u EU, deblokiran autoput te napravljena masa stvari koju ovu vlast nije uspjela i pričati o izdaji u takvim uslovima je, prema Ivaniću, apsolutni nonsens.

 

Pogledajte prilog iz Centralnih ATV vijesti!

 

 

(atvbl.com)

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close