Ivan Karačić: Imamo šanse za baraž

Nakon sinoćnje drame u Kaunasu u kojoj je rukometna reprezentacija BiH remizirala (27:27), bek Ivan Karačić izjavio je kako nas osvojeni bod i dalje drži u borbi za baraž za plasman na Svjetsko prvenstvo 2017. u Francuskoj.

BiH je imala priliku da ostvari važnu pobjedu, u većem dijelu susreta držali su prednost koja je početkom drugog poluvremena iznosila najvećih plus 4 (16:12).

U dramatičnoj završnici, 15 sekundi prije kraja, bh. rukometaši nisu uspjeli da iskoriste napad sa igračam više. Prvo je šut Panića zaustavio golman Litvanaca, da bi odbijenu loptu u gol ubacio Burić.

Ipak, sudije su pokazale da je gol postignut nakon isteka vremena, pa je rezultat ostao neriješen.

“Očekivali smo tešku utakmicu što se na kraju i pokazalo. Mogli smo da pobijedimo, ali isto tako i da izgubimo. Na kraju, neriješen rezultat je i najrealniji. Mislim da nismo puno izgubili, štaviše, mislim da je ovaj bod jako dobar za nas i da će nam otvoriti put ka baražu u šestom mjesecu 2016.”, rekao je Ivan Karačić.

Kvalifikacije se nastavljaju u januaru 2016. dvomečom protiv reprezentacije Kosova – 6. januara u Prištini i 9. januara u Tuzli.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close