-TopSLIDEKultura življenjaLifestyleShowbiz

Ivan Jegdić: Muzičarima ne ostaje ništa osim da čekaju neke bolje dane

IVAN JEGDIĆ : Muzičarima ne ostaje ništa osim da čekaju neke bolje dane

Ivan Jegdić
, mladi kantautor iz Beograda, nedavno je objavio svoj prvi album pod nazivom ”Neka čuju me”, te smo povodom toga uradili kratki intervju sa njim.  Svoju muzičku karijeru počeo je kao ulični svirač, a kao pečat njegovog rada je i ovaj skoro objavljeni album.

Kako provodi dane pandemije, koji su mu neispunjeni snovi, i još mnogo toga, pročitajte u nastavku teksta.

Prije par dana izašao je tvoj prvi album ”Neka me čuju”.
Reci nam nešto o njemu ?


– Album “Neka čuju me” je nastajao prethodne dve godine i skup je melanholičnih pesama spevanih kroz različite muzičke izraze. Sastoji se od 11 pesama, među kojima ima i balada i nešto bržih stvari.

Odakle si crpio inspiraciju za svoje pjesme ?

– Iz svega što me okružuje. Ima pesama koje su u direktnoj vezi s poezijom koju čitam (npr. Vatra i ništa – Branko Miljković), ali i kroz njih su prožeta neka moja trenutna osećanja, brige i misli.

Tvoje pjesme nisu žanrovski ograničene što je sigurno bio uticaj raznih izvođača i mnoštvo žanrova. Koji izvođači su najviše utjecali na tebe ?

– To mi je uvek teško za odgovoriti, budući da u svakom trenutku slušam nešto različito. Ako bih morao da izdvojim nekoliko to bi bili Šobić, Katatonia, Vola, Jon Bellion, Božo Vrećo

Kako si došao na ideju bavljenja muzikom ?

– Muziku volim od malena i oduvek sam sanjao da nešto počnem i da sviram. To je došlo u 12. godini, kada sam počeo da sviram gitaru. Vremenom ti postaje dosadno da sviraš samo obrade, pa počneš malo i da stvaraš, i kad se to nekom svidi, dobiješ podstrek i nastavljaš dalje. Ja sam imao tu sreću da ljudi zavole moje autorske stvari i to mi je omogućilo da o muzici počnem da razmišljam kao o potencijalnoj karijeri.

Svi imamo svoje neispunjene snove, koji je tvoj ?

– Da postanem fudbalski komentator. Pratim fudbal fanatično i otac me često savetuje da se oprobam i u tome, i da ka tome stremim, mada se to ne postaje toliko lako.

Kako provodiš dane pandemije i kakav je tvoj pogled na cijelu situaciju izazvanu Covidom-19 ?

– Sad kad je album izašao već radim na nekim novim pesmama i uz obaveze na fakultetu to mi ispunjava vreme. Nažalost, ova situacija je potpuno osakatila muzičku industriju i mnogo radnika je ugroženo. Muzičarima ne ostaje ništa osim da čekaju neke bolje dane.

Najdraži koncert ti je… (zašto)

– Nastup u Nišu je bio nerealan. Tamo je publika najluđa, i tamo sam se osećao kao rok zvezda, iako moja muzika baš i nije tvrda kao rok haha.

Kako bi opisao svoju muzičku karijeru u par riječi ?

– Baš onakva kakva treba da bude.

Dio si alternativne scene koja polako raste iz godine u godinu.
Da li u tome vidiš budućnost muzičke industrije u regionu ?

– Mislim da je ona već sadašnjost, samo toga nismo potpuno svesni. Klinci žele nešto novo, nešto što do sad nije viđeno na ovim prostorima, i regionalna alt scena to i nudi. Od popa do repa, zaista je šarolik dijapazon tih izvođača i to je ono što nam je trebalo.

Link za plejlistu albuma:

Abas Ibrahimović
magazinplus.eu

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close