Istraga SIPA-e i MUP-a TŽ u predmetu „Brava“ rezultirala izricanjem presude za 14 osoba

Istraga policijskih službenika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i pripadnika MUP-a Tuzlanske županije u predmetu kodnog naziva „Brava“ rezultirala je izricanjem presude Županijskog suda u Tuzli za 14 osoba, koje su osuđene na zatvorsku kaznu u ukupnom trajanju od 23 godine i četiri mjeseca.

U okviru rada na ovom predmetu, SIPA je Županijskom tužiteljstvu Tuzlanske županije podnijela tri izvješća o počinjenom kaznenom djelu i izvršiteljima protiv ukupno 14 osoba, zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kaznena djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, omogućivanje uživanja opojnih droga, zlouporaba položaja ili ovlasti i protuzakonito posredovanje.

Postupajući po nalozima Županijskog suda u Tuzli, pripadnici SIPA-e zajedno sa pripadnicima MUP-a Tuzlanske županije, u okviru spomenutog predmeta, na području Tuzle, Lukavca i Živinica, 29.7.2013. godine pretražili su ukupno 18 objekata, od čega šest prostorija Kazneno-popravnog zavoda Tuzla, kao i veći broja osoba. Pretrage su izvršene s ciljem prikupljanja dokaznog materijala u svezi sa navedenim kaznenim djelima. Istog dana slobode je lišeno 13 osumnjičenih osoba.

Tijekom provođenja istrage u predmetu „Brava“ zaplijenjena su ukupno 3,3 kg opojne droge heroin i dodatka (smjese) za miješanje sa heroinom, ukupne tržišne vrijednosti oko 180.000 KM.

Sve presude izrečene su na temelju priznanja krivice i sporazuma postignutih između Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije sa optuženim osobama.

www.magazinplus.eu – SIPA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close