Istok Bratić kolekcijom ‘Allure du Saint’ zatvorio 31. Nivea BH Fashion Week

31. NIVEA BH FASHION WEEK koji je organizovan pod palicom čelnika Udruženja manekena i modnih kreatora BiH i Modne agencije ABC Models, a održavan od 2. – 4. 11. 2013. u kongresnoj sali hotela Holiday Inn u Sarajevu, završio je na najbolji mogući način – eksplozijom bosanskohercegovačkog modnog dizajna.
Kreativnosti, inovativnosti ali i modne revolucije nije nedostajalo ni posljednje
večeri 31.NIVEA BH FASHION WEEKA SARAJEVO. Programski sadržaj bio je na nivou svjetskih modnih događaja, a NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO sa razlogom je još jednom etiketiran kao najuticajnija modna manifestacija u regiji.
Posljednja večer 31. NIVEA BH FASHION WEEKA započela je modnom revijom vrsne modne umjetnice Andree Vrljić iz Mostara, koja stoji iz brenda ANDREA ADORE. Ova kreatorica je pokazala kolekciju svečanih toaleta, a za 20 minuta trajanja revije ove dizajnerice ženska populacija uživala je u magičnom svijetu ženstvenosti i unutrašnje ljepote. ANDREA ADORE za predstojeću sezonu preporučuje koktel haljine, dugih i kratkih rukava.
Ukrajinka Marina Kosorić, koja je u BiH pronašla ljubav i odlučila se preselili u našu zemlju, izazvala je oduševljenje ženske populacije. Udobnost i kreativnost smjernice su kojima se vodi u dizajniranju, a sud publike na ono što je Marina pokazala je da su mlade moderne žene našle divu bh. dizajna. Toalete sa potpisom modne kreatorke Marine Kosorić, posebne su, ženstvene i unikatne. Odesa, rodni grad ove dizajnerice bio je njena inspiracija a boje koje su dominirale kolekcijom su plava i zelena.
Modni dvojac Demira Mahmutović i Emina Hasanović iz Bihaća predstavili su reviju muške odjeće čija je pouka bila “iskoristiti korišteno”. Naime napravili su redizajn, starijih odjevnih predmeta osvježili ih detaljima i preporučili modno osvještenima. Pokazali su da hlače, kaputi, majice i sakoi, mogu izgledati itekako u trendu samo ukoliko se promjene sitni detalji.
Koji su to trendovi odjevanja muškaraca pokazala nam na posljednjoj večeri 31. NIVEA BH FASHION WEEKA SARAJEVO, modna kuća JEORDIE”S. Ono što nam je ponudio i ove sezone JEORDIE”S je širok asortiman muške konfekcije u korak s najnovim svjetskim trendovima. Kolekcije su rađene od najfinijih materijala a urbano poslovna elegancija je stil koji ovaj brend preporučuje za sljedeću sezonu.

31. NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO je završen senzacionalnom modnom revijom modnog kreatora ISTOKA Bratića. Njegov modni perfomans pratio je hor od 20-tak članova koji su glasom upotpunili reviju visoke mode Istoka Bratića. Kolekcija sa potpisom ovog dizajnera zove se “Allure du Saint”. Inspiracija dizajneru bila je elegancija velikog francuskog kreatora visoke mode, Yves Saint Laurenta. Dosljedan svom stilu Istok je oduševio nekoliko stotina zvanica koji su prisustvovali posljednjoj večeri 31. NIVEA BH FASHION
WEEKA.
U povodu uspješno završene još jedne sezone NIVEA BH FASHION WEEKA SARAJEVO, 31. po redu za sve zvanice ovog prestižnog događaja bio je upriličen Sarajevski after party, služena je kafica Bristot i Baileys, a atmosferu do usijanja dovodio je DJ servirajući gostima sjajne domaće i inostrane hitove.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close