-TopSLIDEVisoko

Isplaćeni novi poticaji za poljoprivredne proizvođače

Nakon podnesenih zahtjeva i njihove obrade, izvršena je isplata poticaja za registrovane proizvođače jagode na otvorenom, za proizvodnju povrća u plastenicima, te za sufinansiranje nabavke nove poljoprivredne mehanizacije. Riječ je o Programu poticaja za poljoprivredu iz budžeta Grada Visoko za 2022.godinu.
– Na raspisane Javne pozive stiglo nam je ukupno 69 prijava koje su obrađene, a isplaćeno je ukupno 5.770 KM za 24 zahtjeva za proizvodnju jagode na otvorenom, zatim 8.952 KM za 31 proizvođača povrća u plastenicima, a obradili smo i isplatili 10.411 KM kao sufinansiranje za 14 pristiglih zahtjeva za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije. – kaže gradonačelnik Mirza Ganić.

Za ove tri vrste poticaja isplaćeno je ukupno preko 25.000 KM.

– Prošle godine smo imali najveća izdvajanja za poljoprivredu, a ove godine smo nastavili i povećali te iznose. Nadam se da su naši proizvođači prepoznali podršku koju im dajemo i da će im ova podrška olakšati njihove napore u proizvodnji. Ono što bih naglasio jeste da smo nakon isplate pomenutih poticaja do sada realizovali ukupno 42% planiranog budžeta za poljoprivredu u ovoj godini. – kazao je gradonačelnik Ganić. 

Ovom prilikom napominjemo sve poljoprivredne proizvođače da provjere rokove za podnošenje zahtjeva za ostale poticaje koji se nalaze u ovogodišnjem Programu poticaja za poljoprivrednu proizvodnju.

visoko.gov.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close