-TopSLIDEOstali sportoviSport

Iron Puki tehničkim nokautom u 4.rundi pobijedio Zoltana Seru

Najbolji bosanskohercegovački bokser Edin Puhalo, alijas Iron Puki, pobijedio je večeras tehničkim nokautom u sarajevskoj Skenderiji Mađara Zoltana Seru.

Pukiju je ovo bila jubilarna 20. pobjeda u karijeri te 19. ostvarena nokautom, piše Klix. Naš 32-godišnji bokser je doživio i jedan poraz.

Puhalo je od početka meča u kruzer kategoriji imao inicijativu te je dobro pogađao udarcima svog protivnika, koji je također pokazao iskustvo u izbjegavanju udaraca, ali i u opasnim kontranapadima.

U trećoj rundi je zadao i najteži udarac svom protivniku koji je bio očito uzdrman, ali ga je spasilo zvono. Ipak, spasa mu nije u bilo u četvrtoj rundi u kojoj je Puki serijom udaraca oborio Mađara na pod. Iako se Sera podigao, sudija je bio svjestan da ne može nastaviti borbu pa je prekinuo meč.

Pukiju je ovo bio ujedno povratak pobjedama nakon što je u oktobru prošle godine u dosad svojoj najozbiljnijoj borbi poražen od Crnogorca Dilana Prašovića koji spada među 30 najboljih boksera svijeta u kruzer kategoriji.

Za razliku od Prašovića, Sera (36) je bio daleko slabiji rival, budući da mu je ovo bio 23. poraz u karijeri te peti uzastopno.

Pukiju će ova pobjede dosta značiti kako bi povratio samopouzdanje u pokušaju da se u nastavku karijere probije među 50 najboljih boksera svijeta u kruzer kategoriji.

(SCsport)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close